Ihana Mustilahortensia

 

 

Ihana Mustilahortensia

Tiedätte tunteen harmaina, kylminä talvipäivinä, lunta ja jäätä tuntuu olevan kaikkialla ja ajatus keväästä tuntuu hyvin etäiseltä. Matkalla autoon liukkaan pihan halki näet mustilahortensian kauniin kukkasen silmäkulmassa, joka haluaa muistuttaa sinua tulevasta keväästä. ”Pian olen taas täynnä tuhansia pieniä valkoisia perhosen kaltaisia valkoisia kukkia”. Päivän peukku menee Mustilahortensialle, joka pitäisi löytyä jokaisesta puutarhasta.

Mustilahortensia on todella komea ja helppohoitoinen pensas joka kasvaa helposti yli 1,5m, viihtyy parhaiten puolivarjossa tai auringossa, mutta voidaan istuttaa myös varjoisempaan paikkaan. Menstyy jopa V vyöhykkeellä. Pensas kukkii runsaasti ja pysyy kaunismuotoisena ilman vuosittaista leikkausta, loppukesästä kukinta on runsaimmillaan. Kuivuneet kukinnot jäävät koristamaan pensasta kevääseen asti, tai ne leijailevat tuulen mukana muistuttamassa tulveasta keväästä. 

 

Mustilahortensia on FinE merkitty, Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite, joka takaa että tällä tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-tunnus helpottaa tavallista kuluttajaa ja kotipuutarhuria valitsemaan kestäviä ja kauniita kasveja.