Puistoruusu ’Champlain’

0,00

Suosittu kanadalainen pensasruusu, noin metrin korkuiseksi ja leveäksi kasvava pensas. Syvän tummanpunaiset kukat ovat halkaisijaltaan 6 – 7 cm ja tertuissa voi olla jopa 30 kukkaa. Aloittaa kukkimisen aikaisin kesällä, jatkuen aina syyskuuhun asti vain pienin katkoksin. Runsaasti kukkiva. Kukkii sekä uusilla että vanhoilla versoilla. Heikko, makea, miellyttävä tuoksu. Hyvä kestävyys härmälle ja melko hyvä myös mustalaikkutaudille. Omajuurinen.

Ei myynnissä verkkokaupassa

Tuotetunnus (SKU): 09108 Osastot: ,

Kuvaus

Leikkaus: Nykyajan pensasruusut kukkivat vaikka ne leikataan keväällä sillä ne kukkivat vuoden versoilla. Leikkaa nuoret ruusut kunnolla jotta saat tarpeeksi vahvat oksat tyvestä alkaen. Harvenna vanhoja pensaita niin että siitä ei tule liian tiheä ja pysyy näin terveenä.

Ravinto: Lannoita keväällä, luonnonlannoite on paras. Kanankakkaa merilevällä suositellaan. Ruusu voi altistua sairauksille, joten on tärkeää antaa ravintoa toukokuussa varmistaakseen voimakkaan kasvun sille herkimmässä kasvukaudessa.

Kalkitse syksyllä. Tämä auttaa ruusua hyödyntämään ravintoa.

Talvehtiminen: Puhdista kasvin ympäriltä, näin poistat mahdolliset sairaudet ja homehiukkaset. Lisää tuoretta kalkittua multaa. Herkät ruusut peitetään talvisuojalla (esim. Kekkilä), ja on erinomaisen tärkeää että menee pakkasen puolelle ennen kun laittaa talvisuojan, sillä kostea ilma aiheuttaa sairauksia. Koputa maata tietääkseen onko se jäässä. Voi myös peittää kuusen oksilla tai kuivilla lehdillä. Erinomaisen tärkeä on poistaa kaikki suojaus kevään tullessa.

Lisätiedot

Paino 250 g
Sijainti

Kasvuvyöhyke

Height

1m

Kukinta-aika

Väri

Tieteellinen nimi

Rosa 'Champlain'