Quadra

0,00

Tummanpunainen köynnösruusu, joka kukkii lähes keskeytyksettä heinäkuun alusta kesän loppuun asti. Kukat ovat suuret, noin 8 cm halkaisijaltaan, ja kasvavat 1-4 kukan ryppäissä. Uudet lehdet ovat kauniin punavihreät. Kasvaa noin 1,8-2,4 m korkeaksi ja 1m leveäksi. Erittäin terve lajike, mutta herkkä sateelle. Todennäköisesti kestävin punainen köynnösruusu.

Ei myynnissä verkkokaupassa

Tuotetunnus (SKU): 09301 Osastot: ,

Kuvaus

Leikkaus: Leikkaa keväällä ylimmän terveen silmun yläpuolelta. Jos olet epävarma voit leikata vähän kerralla. Terve verso on valkoinen sisältä. Leikkaamalla voi myös nuorentaa köynnösruusua, karsi vanhemmat oksat, jätä 10cm.

Ravinto: Lannoita keväällä, luonnonlannoite on paras. Kanankakkaa merilevällä suositellaan. Ruusu voi altistua sairauksille, joten on tärkeää antaa ravintoa toukokuussa varmistaakseen voimakkaan kasvun sille herkimmässä kasvukaudessa.

Kalkitse syksyllä. Tämä auttaa ruusua hyödyntämään ravintoa.

Talvehtiminen: Quadra on yksi kestävimmistä köynnösruusuista. Arkoja köynnösruusuja talvehditaan seuraavasti: Puhdista kasvin ympäriltä, näin poistat mahdolliset sairaudet ja homehiukkaset. Lisää tuoretta kalkittua multaa. Taivuta oksat alas maahan jos mahdollista, ja peitä maassa. Jos ruusu on kiinni säleikössä, voi peittää pakkaspeitteellä niin korkealle kuin mahdollista. Herkät ruusut peitetään talvisuojalla (esim. Kekkilä), ja on erinomaisen tärkeää että menee pakkasen puolelle ennen kun laittaa talvisuojan, sillä kostea ilma aiheuttaa sairauksia. Koputa maata tietääkseen onko se jäässä. Voi myös peittää kuusen oksilla tai kuivilla lehdillä. Erinomaisen tärkeä on poistaa kaikki suojaus kevään tullessa.

Lisätiedot

Paino 250 g
Lajike

Sijainti

Kasvuvyöhyke

Height

1,8m

Kukinta-aika

Väri

Tieteellinen nimi

Rosa 'Quadra'