Tee-se-itse mehiläispesä

Lena Gillberg blogg
Lena Gillberg.

Aikaisin keväällä, sään lämmetessä, mehiläiskuningattaret heräävät talvilevosta ja aloittavat oitis ruuan ja pesäpaikan etsimistä. Mehiläiset rakentavat usein pesänsä maan tasolla, vanhoihin myyränkoloihin tai hiirenpesiin. Jos tällaisia paikkoja ei löydy puutarhastasi, sinä voit auttaa rakentamalla mehiläispesän hyvin pienillä keinoilla ja kaiken lisäksi se on helppoa ja hauskaa!

Tämä tee-se-itse projekti on kiva tehdä lapsien kanssa ja hyvin, hyvin tärkeää ympäristölle. Mehiläiset kiittävät pölyttämälla kasvisi. Kaikki voittaa!

Näin rakennat mehiläispesän

1. Tarvitset saviruukun, noin 15cm halkaisija. Tästä tulee mehiläisten koti.

2. Kaiva kuoppa lämpimälle, suojatulle paikalle, mielellään kasvillisuuden lähelle, missä ruukku mahtuu ylös alaisin ja niin että pohja on maan tason korkeudella.

3. Täytä pesä sahanpuruilla tai heinällä, mielellään hiirenpesästä tai hamsterin häkistä. Haju houkuttelee meihläiskuningattaren. Jos sinulla ei ole hamsteria tuttavuuspiirissä, voit vaikka kysyä paikalliselta eläinliikkeeltä. Laita ruukku kuoppaan ja täytä mullalla niin että vain pohja näkyy.

 

4. Rakenna pieni katto saviruukun pohjan reiän yli muutamalla kivellä että se näyttää luonnolliselta, kuitenkin niin että mehiläiset pääsevät helposti sisälle, pitäen vesisateen ulkopuolella.

5. Kun olet valmis ota mehiläispesästäsi kuva ja tägää @kukkatori_blomtorget Instagramissa tai Facebookissa, ja inspiroi muita tekemään omansa.

Jos haluat hemmotella pölyttäjiä, voit tehdä pienen altaan jonka pohjalle asetat pieniä kiviä. Pölyttäjät voivat laskeutua kiville ja juoda vettä kuumina kesäpäivinä.

Mieti, että joka kolmas suupala on pölyttäjien ansiota! Tarvitsemme pölyttäijiämme, ja ne tarvitsevat meitä. Kukaan ei voi tehdä kaikki, mutta me kaikki voimme tehdä jotain!
Tsemppiä pölyttäjien auttamiseen!

Lena