Neilikkaruusu ’F.J Grootendorst’

0,00

Purppuranpunaiset, pienet, kerrotut ja ripsureunaiset kukat tiheinä terttuina heinäkuun alusta talventuloon. Erittäin runsaskukkainen. Kukkii sekä uusilla että vanhoilla versoilla. Kestää hyvin sadetta. Voimakkaan pystykasvuinen, kasvaa 150 cm korkeaksi ja leveäksi. Lehdet ovat kauniisti nahkamaiset ja tummanvihreät. Pensaassa on paljon teräviä piikkejä.

Korkeus: 1,5 m

Ei myynnissä verkkokaupassa

Tuotetunnus (SKU): 09006 Osastot: ,

Kuvaus

Leikkaus: Nykyajan pensasruusut kukkivat vaikka ne leikataan keväällä sillä ne kukkivat vuoden versoilla. Leikkaa nuoret ruusut kunnolla jotta saat tarpeeksi vahvat oksat tyvestä alkaen. Harvenna vanhoja pensaita niin että siitä ei tule liian tiheä ja pysyy näin terveenä.

Ravinto: Lannoita keväällä, luonnonlannoite on paras. Kanankakkaa merilevällä suositellaan. Ruusu voi altistua sairauksille, joten on tärkeää antaa ravintoa toukokuussa varmistaakseen voimakkaan kasvun sille herkimmässä kasvukaudessa.

Kalkitse syksyllä. Tämä auttaa ruusua hyödyntämään ravintoa.

Talvehtiminen: Puhdista kasvin ympäriltä, näin poistat mahdolliset sairaudet ja homehiukkaset. Lisää tuoretta kalkittua multaa. Herkät ruusut peitetään talvisuojalla (esim. Kekkilä), ja on erinomaisen tärkeää että menee pakkasen puolelle ennen kun laittaa talvisuojan, sillä kostea ilma aiheuttaa sairauksia. Koputa maata tietääkseen onko se jäässä. Voi myös peittää kuusen oksilla tai kuivilla lehdillä. Erinomaisen tärkeä on poistaa kaikki suojaus kevään tullessa.

Lisätiedot

Paino 250 g
Sijainti

Kasvuvyöhyke

Height

1,5m

Kukinta-aika

Väri

Tieteellinen nimi

Rosa 'F.J. Grootendorst'