’Europeana’

Korkeus 50-70cm. Tummanpunaisia täyteläisiä kukkia terttukaupalla. Väri on parhaimmillaan massaistutuksissa, joissa istutusväli 50cm. Tämä upea tumma lajike on Suomen oloissa kestävimpiä. Kukinta uusiutuu kesä-loka. Härmänaltis. Vyöhyke I-IV.

Tuotetunnus (SKU): 09501 Osastot: ,

Kuvaus

Leikkaus: Meillä Pohjanmaalla ryhmäruusut tarvitsevat jokavuotisen leikkaamisen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Jätä 10cm.

Ravinto: Lannoita keväällä, luonnonlannoite on paras. Kanankakkaa merilevällä suositellaan. Ruusu voi altistua sairauksille, joten on tärkeää antaa ravintoa toukokuussa varmistaakseen voimakkaan kasvun sille herkimmässä kasvukaudessa.

Kalkitse syksyllä. Tämä auttaa ruusua hyödyntämään ravintoa.

Talvehtiminen: Puhdista kasvin ympäriltä, näin poistat mahdolliset sairaudet ja homehiukkaset. Lisää tuoretta kalkittua multaa. Herkät ruusut peitetään talvisuojalla (esim. Kekkilä), ja on erinomaisen tärkeää että menee pakkasen puolelle ennen kun laittaa talvisuojan, sillä kostea ilma aiheuttaa sairauksia. Koputa maata tietääkseen onko se jäässä. Voi myös peittää kuusen oksilla tai kuivilla lehdillä. Erinomaisen tärkeä on poistaa kaikki suojaus kevään tullessa.

Lisätiedot

Paino 250 g (gramma)
Lajike

Sijainti

Kasvuvyöhyke

Height

50 – 70cm

Väri

Tieteellinen nimi

Rosa 'Europeana'