Karhunlaukka

4,90

Vanha luostarilaji, jolla on kielomaiset lehdet ja valkoiset, tähtimäiset, ryppäinä kasvavat kukat. Lehtiä käytetään mausteena kastikkeissa, maustevoissa ja rahkassa, valkosipulin korvikkeena jne. Nykyisin perennaerikoisuus ja ruotsalaisen keittiön ainutlaatuinen makuaine.

Varastossa

Kuvaus

Kylvö sisätiloissa istutusmultaan tammi-toukokuussa. Viimeistele ohuella kerroksella soraa tai perliittiä. Peittäminen läpinäkyvällä peitteellä, jossa on ilma-aukot, vaihtoehtoisesti säännöllinen tuuletus. Jos itäminen ei ole lähtenyt käyntiin kuukauden kuluessa, laita kylvös jääkaappiin noin kuukaudeksi. Sen jälkeen ulos varjoisaan paikkaan. Voidaan kylvää myös ulos tai syys-marraskuussa kylmissä kasvihuoneissa ruukkuihin, jotka sijoitetaan mieluiten hiekkapedille tai taimikasvatukseen tarkoitettuun avomaahan. Voidaan kasvattaa myös ruukussa ja jättää talvehtimaan pakkaselta suojassa. Leikataan aina keväisin.
Kasvupaikka: Puoli – täysvarjo
Korkeus: 25 cm
Kylvöaika: Tammi – toukokuu
Itämisaika: 1 – 3 kk
Sato: Kesä – heinäkuu

Lisätiedot

Paino 10 g (gramma)
Tieteellinen nimi

Allium ursinum